Tuinderij

Onbespoten en krakend verse groenten en fruit, dat is waar onze tuinderij voor staat. Met 2 hectare grond die al 46 jaar biologisch wordt onderhouden hebben wij een uitstekende vruchtbare basis om puur & biologisch te telen. Dat wil zeggen dat we géén bestrijdingsmiddelen gebruiken (dus ook niet de biologische toegestane).

Tuinderij_p10a

Onze percelen zijn onderdeel van een gemengd bedrijf, onderdeel van de kringloop op het Landgoed. Zo worden onze overschotten voer en gaat de mest van de koeien op het land. We verbouwen maar liefst 60 verschillende groenten en fruit, diverse keukenkruiden en theesoorten.

Groente_p24a

Mogen wij ons even voorstellen?
Wij zijn de tuinders van het landgoed: Fenna, Martijn en Mia. Een ‘ Young organic family’. In 2014 zijn we een kleinschalig tuinbouwbedrijf gestart op Landgoed Huis Sevenaer. We zijn onderdeel van een gemengd bedrijf.

We hebben allebei Warmonderhof (Biologisch-dynamische Landbouw school) afgerond en daarna bij verschillende biologische boeren gewerkt. Onze droom was een eigen bedrijf te hebben om gezonde groenten toegankelijk te maken voor iedereen. Via een vriend werden we op het landgoed geattendeerd. De juiste uitdaging op het juiste moment. We hebben de gok gewaagd en zijn verhuisd naar Zevenaar om onze droom waar te maken.

 

EU_Organic_Logo_Colour_Version_small_IsoCNL-BIO-01 SKAL: 102482